Gezegende distel | Cnicus benedictus

Vorige Artikel 43 van 102 Volgende
€ 1,65

per 40 gram

Gezegende distel, ook bekend als Cnicus benedictus of Blessed Thistle in het Engels, is een kruid met stekelige bladeren en kleine gele bloemen. Het kruid staat bekend om zijn bittere smaak en wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen in de kruidengeneeskunde.

Gezegende distel wordt vaak gebruikt als tonicum voor de spijsvertering en de lever en wordt verondersteld de eetlust te stimuleren en de galproductie te bevorderen. Het kruid wordt ook gebruikt als bloedzuiverend middel en kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie en het verlichten van menstruatiekrampen.

In de kruidengeneeskunde wordt gezegende distel vaak gebruikt in de vorm van thee, tincturen, capsules of poeders. Het kruid kan ook worden toegevoegd aan kruidenmengsels of supplementen voor zijn geneeskrachtige eigenschappen.

Gezegende distel wordt soms verward met mariadistel vanwege de vergelijkbare namen, maar het zijn verschillende planten met verschillende eigenschappen. Het is belangrijk om de juiste plant te identificeren en te gebruiken voor de beoogde toepassing. Als je gezegende distel wilt gebruiken, is het raadzaam om advies in te winnen bij een ervaren kruidkundige of gezondheidsprofessional.

© 2015 - 2024 Grobelia's Kruidenwinkeltje - Alle kruiden, specerijen ,thee en veel meer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel